Finn din billige skiferie
Endre barnas alder
Du kan også kontakte oss på 21 98 46 46

Derfor er skiskole alltid en god ide

torsdag d. 12. februar 2015

Kristine Stage er en erfaren skiinstruktør. Siden hun var liten, har hun stått på ski, det beste med jobben som skiinstruktør er nettopp det å kunne gi skigleden videre. Og selvfølgelig de mange gode skiopplevelsene med andre skientusiaster. Kristine Forteller:

Skiferie er en fantastisk ferieform. Man deler fantastiske opplevelser med sin familie og min erfaring er at når man vel har vært av gårde en gang, så blir man fort hekta. For att man skal få den beste mulige starten på ferien så er det viktig at man kan stå på ski. Mange tror, helt feilaktig at det er vanskelig å stå på ski, men kan man de rette teknikkene, så kan man utnytte skienes kraft. Derfor: Skiskole!

Hvis du reiser med barn, som ikke kan stå på ski så send dem på skiskole. Ikke tenk at du selv kan lære dem det. Vi er profesjonelle skiinstruktører og unngår å lære barna dårlige vaner. Det er nemlig svært vanskelig å bli kvitt en dårlig skivane når de først har satt seg.

Jeg har aldri selv deltatt på en skiskole som liten, men i dag skulle jeg ønske at jeg hadde det, da hadde jeg raskere hatt en bedre teknikk enn hva mine foreldre kunne lære meg. Jeg har måttet venne meg av med dårlige vaner og teknikker.

Mitt beste råd til foreldre er: Overlat deres barn trygt til oss å ta en tur i voksentempo på ski, mens barna lærer ting helt fra bunnen sammen med andre barn. Barn lærer langt bedre, når mor og far ikke står og ser på.

I tillegg til at man får bra teknikk, så er skiskolen også et sosialt sted. De roller man har hjemme på skolen er lagt vekk, her er alle likeverdige elever som skal lære seg å stå på ski. Jeg har sett mange som har knyttet tette vennskap som har holdt langt utover skiskolen.

I motsetning til barn, er ikke voksne like flinke til å innrømme sine manglende skiegenskaper, og det er derfor mange skader skjer. Det er IKKE flaut å være en voksen nybegynner på ski, men det er flaut å tro at man kan alt uten og først ha lært det. Starter man feil så er det større sjanse for at man vil skade seg. Skiskole for voksne er også veldig sosialt. Du møter andre som også spenner bein på seg selv i begynnelsen. Det er befriende å le sammen og nyte en øl til frokosten, mens dere snakker om skiteknikk eller hvor man skal tilbringe afterskien.

Om du er en erfaren skikjører så kan det uansett være lurt å ha med en instruktør. Er dere for eksempel noen som vil kjøre en offpist tur, vil jeg helt klart anbefale og ta med en instruktør. Guidene kjenner godt til området og hvor det er sikkert og ferdes. På den måten får du en kul og utfordende tur med sikkerheten på plass.

Så gi alle i familien mulighet til og få det maksimale ut av skituren med litt undervisning i starten, så man unngår skader og kan nyte skiferien maksimalt, med alle de fantastiske opplevelsene det innebærer.

Til slutt vil jeg bare si: God tur!

 

Praktisk:

Gruppeundervisning:

  • Gruppene settes sammen etter alder og nivå. Så nei, du trenger ikke som voksen og bekymre deg for og komme i samme gruppe som 7-årige nybegynnere.
  • Skiskolen varer i tre dager med 4 timer hver dag og ca 10 personer i hver gruppe (gjelder både for barn og voksne).  

Privat undervisning:

  • Har du behov for og pusse litt på teknikken så lei en instruktør et par timer, hvis dere er flere som kan dele, så kan dere også holde prisen nede.

Kontakt gjerne våre reiserådgivere på mail eller telefon, de besvarer spørgsmål og hjelper gjerne til med bestilling av skiskole, så er alle sikret plass når man ankommer destinasjonen.

 

 


21 98 46 46
LionAlpin