Finn din billige skiferie
Endre barnas alder
Du kan også kontakte oss på 21 98 46 46
Finn ny reise

   

Guidenes beste tips i Saalbach

Saalbach er den komplette skidestinasjonen for din ferie. Her har du fantastiske skimuligheter og en stemning som oser av Østerriksk sjarm og gemytt med mange hyggelige Alm-Restauranter, en sjarmerende by og fantastisk afterski. Skiområdet er hele tiden i utvikling og Saalbach investerer kontinuerlig i bedre bakker og offpistmuligheter i alle deler av systemet. Her er vår ti på topp liste over ting man kan utforske i Saalbach.
    

Hinterhag

Hinterhag Alm er en av Østerrikes ledene afterskisteder, og et must når du besøker i Saalbach. Det er en annerledes og unik opplevelse da stedet er så originalt som det kan få blitt. Hinterhag er en klassisk trehytte, der Josef har spilt livemusikk med sitt band i over 30 år. De spiller alle tradisjonelle wunderhits og slagersanger hver eneste kveld, hele sesongen og roper ”HALLOOO” til publikum som svarer tilbake. Hinterhag er en opplevelse med faste tradisjoner og kveldens høydepunkt trekker veldig mange mennesker; Hver kveld kl. 18 kommer eieren Evi frem på første scene og kaster merchandise ut til publikum som T-skjorter med teksten «Jeden tag Hinterhag, buffere, svettebånd og klistremerker som får stemningen opp til fantastiske høyder.
Du kommer hit med bakke 76 helt til døren og når Hinterhag stenger på kvelden kan du kjøre eller gå det siste stykket ned til byen via en blå barnebakke.
    

Hecker Hütte

Hecker Hütte er Østerrike i et nøtteskall. Det er en klassisk Alm, gjemt oppe i fjellet som en skatt på Saalbachs kart. Hytten er en helt spesiell opplevelse, da den ligger avsides så du har alt for deg selv. De serverer deilige biffer og det er en behagelig ro og sjarme over stedet. Hytten ligger ved en av de lengste bakkene i området: Bakke 68, så du kan få en skikkelig tur før du skal nyte lunsj eller tidlig kveldsmat. 
    

Spielberg Haus

Spielberg Haus er en hytte, som ligger 3 km opp på en fjellvei som du kun kommer til med hjelp av en preppemaskin på kvelden. Hytten ligger i en gryte mellom fjellene, inne i en skog med helt spesiell stemning. Servitørene går rundt i ledehosen og bidrar til den autentiske stemningen. Dette er en spesiell opplevelse, spesiellt på kvelden, og du kan velge om du tar preppemaskinen eller kjelke ned til byen igjen. Turen på kjelke er stille og rolig da det er mange flate strekker som ikke er så bratte som det ofte kan være i kjelkeløyper. Hele turen er opplyst noe som gir et vakkert lysskjær når du kjører ned om kvelden. 
    

Night Skiing

Dersom du ikke kan få nok av skikjøring har du mulighet til å stå enda mer på kvelden. I Hinterglemm er det en opplyst bakke som gir en koselig stemning. Selv om hele bakken er opplyst kan du hele tiden føle mørket rundt deg hvilket gir en helt annen opplevelse av skikjøringen. Alle bakkene blir preparert før det åpner for kvelden. Du kan kjøre i den vanlige bakken eller trene på triks i "Nitronight Funpark". Området er åpent fra 18.00-21.30, men åpningstidene kan variere under sesongen. 
    

Vilde vesten i snøen

Western Stadl er en hytte med et helt eget utrykk. Sett utenfra så ser det ut som en vanlig, tradisjonell, østerriksk Alm, men når du går inn ser du straks at stedet er helt unikt. Her er det country tema i alle tre etasjer og i første etasje er det vinduer med utsikt til frittgående hester. Hytten ligger ved bakke 46 og er pyntet med utstoppede dyr, har slengdører og et herlig vilde vesten tema. I tillegg til innredningen, som nesten er verdt en tur alene, serverer de en deilig burger og har også en velsmakende gulasch-suppe.
    

Bryggeri AsitzBräu

AsitzBraü er et gammelt bryggeri, innredet med antikviteter som eierne har kjøpt av en sveitsisk enke. Bryggeriet har sin helt egne øl, som kun blir solgt på bryggeriet og på to andre steder i verden. Det er et av Europas høyest beliggende bryggerier og har 3 etasjer med servering for opp til 500 mennesker. Det er en spesielt finurlig detalj på herretoalettene, der mennene kan stå og nyte utsikten over fjellene mens de står ved pissoaret. Sjelden har du opplevd en så vakker utsikt mens du gjør ditt fornødne.
    

Ski Cirkus

Saalbachs skiområde består av Saalbach, Hinterglemm, Leogang og Fieberbrunn som sammen blir kalt SkiCircus da det er en stor lekeplass for skientusiaster. Alle fjellene og bakkene er sammenhengende så du slipper skibuss og å gå gjennom små fjellbyer for å komme til en ny del av området. Dette gjør også at du kan variere turene etter nivå og har mulighet til å kjøre i nye bakker hele dagen. Leogang-området er bra for nybegynnere med brede bakker som ikke er så lange. Vi kan spesielt anbefale bakke 88 som har en herlig bredde, og siden den ligger på skyggesiden er det alltid bra snø. Hinterglemm byr på utfordringer i bra røde bakker. Fieberbrunn er nytt og tilbyr fantastisk offpist mens Saalbach har litt av alt. 
    

Peters Hotel

Hotel Peters Restaurant gir en unik opplevelse, her får du noe mer enn bare en biff med saus. Peter serverer hver kveld lokale biffer av høy kvalitet, der du selv steker din biff på en varm lavastein. 
Noen synes at showet er litt flatt, andre synes det er underholdende og kommer tilbake år etter år. 
    

Ice Kart

Ice Kart er gokart på is. Det skjer på kvelden når skøytebanen er opplyst og du kan kjøre 5-30 minutter. Banen har plass til åtte personer av gangen der du kan krasje med snøhauger, drifte og kjøre om kapp. Det er en annerledes aktivitet på skiferien som gir noen uforglemmelige opplevelser.
    

Unter Bar

Baren ligger i enden av Saalbach og er eid av to svensker, Johan og Rickard, som selv står i baren hver eneste kveld. Baren er liten, men har en stor personlighet og helt spesiell stemning. Det henger ski og elgehoder på veggene sammen med gamle souvenirer fra gjester. Her har du også flere skjermer rundt i baren, der de har offpistfilmer og Johan og Richards egne opptak. Unter Bar er et av stedene du må besøke i Saalbach, her kjenner du os av skiglede med en gang du går inn døren. 
    

  • Filtre:
Få veibeskrivelse

Andre har også sjekket sett på

21 98 46 46
LionAlpin