Finn din billige skiferie
Endre barnas alder
Du kan også kontakte oss på 21 98 46 46

   

Guidenes beste tips i Schladming

Dachstein - Perfekt på en solskinnsdag

Isbreen Dachstein ligger bare en halvtime fra Schladming og det finnes bra bussforbindelser for å komme seg hit. Isbreen med sine 2700 meter over havet er først og fremst en utrolig opplevelse når det er fint vær, men tilbyr i tillegg til den spektakulære utsikten også masse snø. Dersom du vil prøve et nytt fartsfylt eventyr finnes det også mulighet til å kjøre snøscooter. 

    

Afterski – 3 000 danseglade skikjørere tar ikke feil

Schladming har ikke bare Østerrikes lengste kjelkeløype, de har også det største afterskistedet. På Hohenhaus Tenne er over 3000 kvadratmeter stort og tilbyr en herlig stemning med alt fra klassiske tyrolerhits til dans på bordet. Tenne er ett klassisk trehus, som ligger i slutten av bakken så du kan kjøre ski helt til døren. Hohenhaus Tenne er et perfekt sted for å nyte en Weissber etter en herlig dag i bakken. På kvelden forvandles stedet til en nattklubb for de som vil danse videre inn i natten. 

 

     

Nightrace – Opplev de største skistjernene på nært hold

Schladming er hvert år vert for et spesiellt løp som kalles for Nightrace, som er en del av FIS verdenscup. Det kan være over 50.000 tilskuere på plass og det er god stemning i hele byen. Nightrace er alltid uke 4 og er uten tvil vel verdt et besøk dersom du befinner deg i Schladming. 

    

Blue Tomato – Kjøp det beste utstyret

Blue Tomato er et paradis for frikjørere og andre som er ute etter det nyeste og beste innenfor utstyr. Butikken er unik og det finnes kun tre fysiske butikker i hele Østerrike. De to andre butikkene ligger i Innsbruck och Wien, men butikken er også kjent for sin netthandel via deres hjemmeside. Butikken har det mest moderne fra ski- og snowboardverden og lokker mange mennesker. Her får man utmerked service fra butikkpersonale som virkelig kan sine saker, uansett om det gjelder utstyr eller bra løyper i området. 

Offpist – Test sikkert med en fjellguide

I Schladming finnes det gode muligheter for den pasjonerte offpistkjøreren. Du kan ta Hauser Kaibling Bergbahn opp til toppen, der du siden kjører ned i åpent terreng uten trær. De beste offpistturene herfra bringer deg tilbake ned til en heis, noe som er en stor fordel for å få så mye som mulig ut av skidagen. Man kan alltid leie en fjellguide eller spørre om råd fra eksperter som kjenner godt til de forskjellige turene i Schladming. Dersom dere ønsker å bestille en tur med fjellguide så er det bare å ta kontakt med våre guider. 

 

    

Reiteralm – De bredeste (og vanskeligste) bakkene

Reiteralm har optimale snøforhold og bakker. Her finnes alt fra områdets bredeste til de mest avanserte bakkene der også flere skilandslag trener. Til venstre på fjellet på skikartet finnes det en rød bakke, nummer 5, som mange er glade i da den er bred og gjør at man får en høy fart uten at det for bratt. 

    

Talbachschenken – For deg som er glad i kjøtt og god steming

Talbachschenken er en restaurant i byen som har blitt veldig populær takket være sin gode mat og herlige atmosfære. Det er først og fremst en kjøttrestaurant og den er spesielt kjent for en egen rett som består av flere ulike typer kjøtt som man selv får steke. Her anbefaler vi at man reserverer bord noen dager i forveien. 

 

Kjelkebanen - Med hastigheter opp til 70km/t

I Schladming finner du Østerrikes lengste kjelkebakke på hele 7,4 km, en spektaktulær løype der man har målt hastigheter helt opp i 70km/t. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å kjøre så fort da man selv styrer bremsene og anpasser til sin egen fart. Banen er åpen både på dag- og kveldstid, men vi synes det er aller best når mørket faller på og løypen er opplyst. 

    

Alpin-VM - Kjør i VM-bakken

Planai-fjellet tilbyr en av de beste bakkene i området, en svart nedfart som ble brukt i alpin-Vm 2013. Du bør definitivt prøvde denne bakken dersom du vil ha en skikkelig utfordring! Bakken er stor, noe som gjør at man kan prøve den selv om man ikke er helt komfortabel med svarte bakker i utgangspunktet. Bakken er en herlig utfordring, klarer du å stå hele veien fra topp til bunn, så gi deg selv en klapp på skuldra - det er det ikke mange som orker! 

     

Die Tischlerei – Når god mat og service går hånd i hånd

Die Tischlerei er den fineste restauranten i Schladming. Her tilbys flere ulike smaksfulle retter, men det er først og fremst deres utmerkede service som gjør at vi anbefaler denne restauranten. Man blir tatt imot på en fantastisk hyggelig måte og den gode servicen, sammen med maten, gir deg en flott opplevelse. 

Populære hotell i Schladming

egne hotell
 • God beliggenhet
 • Stor frokostbuffé
 • 3-retters middag eller buffé
 • Badstue
 • Gratis WiFi

Hotel Planai, Schladming

Halvpensjon
 • Nabo med heisen
 • Barnerabatt t.o.m 18 år
 • Moderne og funksjonelt
Prisen inkluderer:
 • Losji
 • Halvpensjon
 • 6-dagers heiskort
 • Guideservice
 • Trygghetsgaranti
 • Skigaranti
Legg til i favoritter
 • Filtre:
Få veibeskrivelse
21 98 46 46
LionAlpin