Finn din billige skiferie
Endre barnas alder
Du kan også kontakte oss på 21 98 46 46

Kjør selv til Alpene

Den største fordelen med å kjøre selv er fleksibiliteten. Du bestemmer selv når du skal kjøre hjemmefra og hvilke stopp du skal gjøre på veien ned. Du kan kjøre hele natten, eller overnatte på veien ned. Dessuten har du bilen for hånden om du skulle få lyst til å dra på utflukter eller dra på dagstur til andre skiområder. Det er en rekke ting man bør tenke på innen man begir seg ut på en lengre reise. Som gjest hos Lion Alpin er du ikke overlatt til deg selv om du velger å kjøre selv. På denne siden finner du en rekke gode råd som du kan dra nytte av under bilreisen.

Guideservice

Lion Alpin kjøre-selv-gjester får naturligvis full guideservice nede på destinasjonen. Ved ankomst på hotellet eller leiligheten ligger et velkomstbrev med all nødvendig informasjon, slik at du kan komme deg raskt ut i bakken. I velkomstbrevet ligger heiskort, informasjon om skiutleie, skiskole og andre opplysninger som gjør at du kan få en bra start på din skireise. Slik som våre andre gjester  får du innbydelse til velkomstmøte og andre aktiviteter. Gi oss beskjed i forveien om du vet om du ankommer sent på kvelden.

Glem ikke å ta med reisebeviset ditt. Det er gyldig som billett nede på destinasjonen. 

Rasteplassinfo

Å stoppe for å gå ut og røre på beina er et must for at reisen skal bli så behagelig som mulig. De tyske rasteplassene holder som regel god standard. På følgende link finner du en oversikt over rasteplassene i Tyskland: http://tank.rast.de/en/

Praktisk info

For å kjøre på motorveier i Østerrike, må man kjøpe et motorvognmerke som man setter i ruta. Dette merket kan bl.a. kjøpes på tyske motorvognrasteplasser før grensen til Østerrike. I Østerrike blir det ordentlig vinter, og det snør ofte i dalene som destinasjonene ligger i. Derfor er det nødvendig å medbringe kjettinger. Disse må ha typegodkjennelsen V5117. Makshastigheten med kjettinger er 40 km/t. Piggdekk er tillatt i Østerrike, men ikke på de tyske motoveiene. Det er også lovbelagt å ha refleksvest i bilen når man kjører i Østerrike. Vesten må benyttes om man går ut på veien dersom det f.eks har skjedd noe feil med bilen.

Vær oppmeksom på at piggdekk ikke er tillatt på tyske motorveier!

21 98 46 46
LionAlpin