Finn din billige skiferie
Endre barnas alder
Du kan også kontakte oss på 21 98 46 46
Finn ny reise

   

Guidenes beste tips i Wagrain

Hubertus og Bauernstüberl

Restaurant Hubertus er en blandning av lokal stemning og god mat. Hubertus ligger sentralt nede i byen ved torget. En annen restaurant med deilig mat er Bauernstüberl som ligger oppe på fjellet. De serverer østerrisk mat og det er også her våre guider arrangerer østerriksk aften. Det er en klassisk Alm med god service og mat av høy kvalitet.

    

Hansihullet

Hansihullet er en alm på fjellet ved Grafenbergheisen, som i virkeligheten heter Hachau Alm, men mange nordmenn kjenner det som Hansihullet, da den tidligere eieren het Hans og restauranter ligger i ett hul. I dag heter eieren Franz, men stedet er allikevel verdt et besøk når du er i Wagrain, da Hansihullet har både sjarm og idylliske omgivelser.

     

Die Rode 8’er

Ta G-Link til Flying Mozart siden og ta derfra heisen helt opp. Her står du med ryggen til Wagrain og fronten mot Flachau, der ser du et rødt skilt merket «Die Rode 8». Den det er en fantastisk bakke du kan ta om og om igjen, du kommer ikke til å bli lei. Bakken er rød og bred, her får du god fart og herlige svinger. Dette er en favoritt for mange i Wagrain. 

    

G-link

G-link er en ny forbindelse mellom Flying Mozart (Flachau) og Grafenberg (St. Johann). Gondolen åpner opp og gjør hele området mer lett tilgjengelig. G-link er en gondol som går over byen, så du ikke lenger må skibuss mellom skiområdene. Gondolen som forbinder de to fjellene er en opplevelse i seg selv og en stor forbedring av skiområdet i Wagrain.  

    

Kuhstall

Det er ikke skiferie i Østerrike uten den tradisjonelle afterskistemningen og Kuhstall er ikke et unntak. Det er en klassisk trehytte med en som spiller østerrikske tyroler hits og serverer store Weiss-bier. Kuhstall ligger i enden av Flying Mozart så det er lett å komme seg hit på ettermiddagen. 

    

Wasserwelt

Wasserwelt er et stort, barnevennlig badeland som ligger midt i byen. Her finner du utendørs basseng, sklier og vannleker for hele familien. I badstuen er det skandinavisk skikk, så man får ikke være naken som ellers er normen på mange steder i Østerrike. Det er et deilig alternativ til afterski og en god måte og pleie sin ømme kropp.

Danskebakken

Danskebakken ligger på toppen av Grafenbergfjellet der bakken kalles Gamle Kongevei. Den kalles dette av mange dansker da den er bred, flat og den perfekt nybegynnerbakken for dansker. 

Absolut Park

Cirka 15 minutter med skibuss fra Wagrain ligger Absolut Snowpark i Flachauwinkl som helt klart er verdt et besøk for lekeglade personer i alle aldre. Det er en stor funpark i Flachauwinkl med plass til både barn, amatører og profesjonelle frikjørere. I bunnen er det også et barnevennlig område med figurer og hinder. Absolut Park har også hinder for flinke ski- og snowboardkjørere.

    

Dagssafari

Fra Wagrain arrangerer vi dagstur til Zauchensee som også er en del av Ski Amadè, så man kan kjøre i begge områdene på samme heiskort. Det er en flott tur med mange kilometer skikjøring og noen virkelig gode bakker. Zauchensee har en verdenscup-bakke som anbefales på det sterkeste. Vi har også en tur for livsnytere der du kjører dit, spiser lunsj og deretter begynner på turen tilbake i sitt eget tempo. 

     

Lille Skandinavia

Vi vil gjerne understreke at Wagrain er en klassisk, østerriksk by med trehytter, afterski og wienerschnitzel, men det er en grund til at Wagrain år etter år besøkes av så mange skandinaver. Byen er full av skandinaviske guider og skandinaviske hotell, noe som spesielt barnefamilier setter stor pris på. Vi har for eksempel egne hotell med skandinavisk personale og på Grafenberg Resort. Der finner du barneklubber med tre skandinaviske barneguider som er ansatte for å leke og passe på barnene på hotellet. Det er både ski, lek og arrangement på kvelden, så foreldrene har mulighet til å stå på ski mens barna leker med maskoten Elliot. 

  • Filtre:
Få veibeskrivelse

Andre har også sjekket sett på

21 98 46 46
LionAlpin