Finn din billige skiferie
Endre barnas alder
Du kan også kontakte oss på 21 98 46 46
Finn ny reise

   

Guidenes beste tips i Zell am See

I tillegg til de gode skiforholdene i byen så ligger Zell am See nære isbreen Kitzsteinhorn med en høyde på hele 3203 moh. Så her trenger du ikke uroe deg for snødybden! Det er mange fastboende i Zell am See, noe som gjør at det er en livlig by med mange butikker, gode restauranter og afterskisteder. Her er vår top ti liste over ting du ikke kan gå glipp av på din skiferie i Zell am See.

Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn er vel verdt et besøk, med et utsiktspunkt 3203 meter over havet. Herifra kan du blandt annet se til Østerrikes høyeste fjell Grossglockner. Isbreen ligger i byen Kaprun, omtrent ett kvarter med bil eller skibuss fra Zell am See. Fra bunnen av dalen kan du ta et tog opp på fjellet, der du måg igjennom en 360 meter lang tunnel før du er på toppen og kan nyte den fantastiske utsikten. Kitzsteinhorn er ikke bare en isbre, men også et bra skiområde, med blant annet tre parker med Østerrikes største superpipe for freeriders. Det er et gjennomtenkt system med en god blanding av offpist og bakkekjøring. Kitzsteinhorn er en lekeplass for snøentusiaster året rundt!
    

Tauern Spa

Tauern Spa ligger mellom Kaprun og Zell am See. Det er et stort spa og badeland med sklier, flere forskjellige typer av badstuer, to store utendørs-bassenger med utsikt over isbreen og spa og wellness. Tauern Spa er perfekt for dagene der musklene trenger litt hvile å pleie. 
    

Pinzgauer Huette

Pinzgauer Huette er en restaurant på Schmittenhöhe og ligger på 1704 meters høyde. Pinzgauer Huette er spesiell fordi du kun kan komme deg dit via en kort transportetappe fra bakken og må kjøre snøscooter for å komme deg tilbake til bakken. Det er en helt egen opplevelse og bli trekt av en snøscooter med ski på beina for å komme seg tilbake til heisen. Pinzgauer Huette er en koselig opplevelse.
    

Zell am See

Zell am See. Navnet avslører at byen ligger ved en innsjø, Zeller See. Det er en utrolig vakker natur ved sjøen, der du har mulighet for å ta en gåtur rundt hele sjøen på ca. 14km. Turen er fantastisk vakker da du kan gå og se opp mot fjellene. Det er en deilig ro langs sjøen og stien er opplyst på kvelden. 
    

Icecamp

På toppen av isbreen Kitzsteinhorn er det en stor iglo som blir bygget hvert år. Der finner du blant annet en isbar der du kan nyte gode drinker. Alt er laget av is: veggene, baren, sofaene, bordene og glassene. Det ligger pelser rundt omkring som er til å sitte på. De eneste koppene som ikke er laget av is er de som serveres med varm kakao i. På Icecamp blir det servert drinker, hjemmelaged snaps og øl. Icecamp er en unik opplevelse du ikke kan gå glipp av.
    

Schnaps Hans

Schnaps Hans er et afterskisted på fjellet Schmittenhöhe. Her har du en flott utsikt fra en stor terrasse. Schnaps Hans er en restaurant om dagen, med mulighet for lunsj, men om ettermiddagen blir stedet omgjort til et afterskisted med ekte Tyrolermusikk og dans på både bordene og baren.
    

Brasserie Traube

Brasserie Traube serverer gode burgere og annen grillmat, her er det  nesten alltid fullt. Hvis du vil hit anbefaler vi deg og bestille bord et par dager i forveien. Restauranten ligger mitt på gågaten i sentrum av Zell am See og er et lite, intimt og hyggelig sted. 
    

Kjelketur

Rett utenfor Zell am See ligger kjelkebanen Biberg som er 4 km lang. Her er det mange bratte partier så det er lett å komme opp i høy fart. Du starter her med et lite mellomrom og konkurrer om beste tid på banen. Det er mulig å kjøre kjelke hele veien ned, eller stoppe ved en Alm på veien. Det er åpent dag og kveld, men vi anbefaler å kjøre på kveldstid når hele løypen er opplyst. Det er ikke heis ved kjelkebakken så du blir transportert opp i fjellet med hjelp av biler. 

    

Gin House

Gin House er en opplevelse. Her har du en av verdens største ginsamlinger med over 450 forskjellig sorter. Det er gin på veggen, ved baren, i taket og overalt. Her kan du forlyste deg med tradisjonelle spill, god drikke og hyggelig selskap. Dette er et ganske lite sted, som først stenger når siste mann tar kvelden. 

     

Club Kitzsteinhorn

Club Kitzsteinhorn er et ungdomshotell med mange skoleelever på skiferie. Det er en stor lekeplass med beachvolleyballbaner som er til leie, spillehall og klatrevegg. Hotellet ligger rett ved heisen, omtrent 2 km fra Zell am See sentrum. Dette er et artig sted for barn og ungdomer som vil bruke opp siste rest av energi etter en dag på fjellet. 

21 98 46 46
LionAlpin